Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 21 februarie 2013

Incoming mail - carte poştală din Uruguay

Piesa a fost vândută pe eBay.

Este vorba de o carte poştală semiilustrată foarte elegantă, pusă în circulaţie de poşta din Uruguay, expediată  în octombrie 1916 din Montevideo în România, la Iaşi, pe adresa redacţiei unei reviste. Nu am idee ale cărei ţări s-au utilizat serviciile maritime cu care a traversat Atlanticul (nici nu există vreun semn pe cartea poştală). Există însă o ştampilă de cenzură (probabil de la plecare). Cartea poştală a poposit iniţial la Bucureşti (există o ştampilă mecanică de tranzit aplicată pe faţă, este greu vizibilă), după care a ajuns la Iaşi (ştampila de sosire este aplicată pe faţă), factorul poştal aplicându-şi şi el ştampila (acel "10" de pe faţă). Cartea poştală a trecut şi prin cenzura militară română (din păcate este destul de neclară, nu se distinge judeţul, deşi îl putem bănui după traseu).
Piesa a fost vândută cu 113 dolari (un preţ bunicel pentru o piesă fără mărci; nu ştiu întregul poştal în sine ce cotă ar putea avea).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu