Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 15 decembrie 2012

Preţ bunicel pentru un întreg poştal

Cărţile poştale militare semiilustrate puse în circulaţie în 1941 sunt destul de căutate de către colecţionari. Recent, un colecţionar din Germania a vândut pe eBay mai multe astfel de întreguri, care s-au bucurat de interesul scontat (cred eu) de către vânzător.
Una dintre piese mi-a atras atenţia în mod deosebit datorită preţului obţinut: mărturisesc că nu mă aşteptam să "crească" până la acest nivel.


Cartea poştală din imagini, necirculată, aflată într-o stare de conservare bună, a realizat un preţ final de 91 euro (19 biduri).

4 comentarii:

  1. Ce pot să spun: nu am mai văzut niciodată cum arată o asemenea carte poştală militară, adică ne-scrisă.
    Imaginea prezintă o "lunetă-foarfecă" (cu telemetru) pentru aprecierea distanţelor până la ţintele vizate.Citatul patriotic e în spiritul vremii, dar nu cred că e al M.S.Regelui Mihai I.Mai degrabă al..."Mareşalului Conducător"!
    O seară bună şi un weekend cât mai relaxant!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luneta este pentru artilerie. Nu avea telemetru, ci doar scale gradate în miimi artileristice. Puterea de mărire era destul de slabă (doar de vreo opt ori cel mult - depindea de model), dar era bună deoarece se puteau măsura unghiuri.
      Citatul este al lui Antonescu, după câte ştiu.
      Vă foarte mulţumesc pentru urări, la fel vă doresc şi eu!

      Ștergere
  2. Bună, Peter. Nu ne-am mai "văzut" de mult, dar nu te-am uitat. Şi la Gaudeamus-ul de anul acesta am fotografiat timbre, gândindu-mă la tine...
    Mă folosesc de această perioadă a anului şi de o postare (care ştiu că nu-i pe gustul tău, dar mă iartă) ca să-ţi ofer
    http://anastasiaanestis.blogspot.ro/2012/12/blog-of-year.html
    Nu trebuie să-i dai curs, ci doar să-l primeşti, împreună cu aprecierile şi mulţumirile mele!
    O duminică cât mai frumoasă!


    RăspundețiȘtergere