Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 3 februarie 2013

Video Blogging?

 Tot mai multe voci "importante" au început să susţină că postarea de clipuri video pe bloguri este acum la mare modă şi că ar fi o chestie de viitor.
Adevărul este că în domeniul nostru ar putea fi un pas înainte. Una este să stai să scanezi sau să faci zeci de fotografii, şi alta este să postezi pe blog un scurt filmuleţ cu ceea ce ai dori să comunici, fără să te mai omori prea mult cu textul cules la tastatură sau cu vorbăria (deşi cu vorbitul se poate rezolva şi poate fi de ajutor, de pildă atunci când prezinţi conţinutul unei colecţii sau al unui album).
Mi-a dat prin cap să fac o probă, dorind să vă cer părerea.


Scopul clipului video este doar de a încerca tehnic şi această posibilitate, iar subiectul clipului - clasorul cu pricina - a fost unul cu totul întâmplător (acest clasor mi-a fost la îndemână, astăzi mai devreme am mai "îndesat" în el nişte postclasice).
Cu tehnica actuală, uite că se pot face lucruri interesante. Voi ce spuneţi?

19 comentarii:

  1. eu nu ştiu ce să zic. chiar nu mă pot pronunţa, nefiind un împătimit al filateliei. dacă ai de zis nimic, poţi să faci videobloging şi să încerci să pari interesant. dacă e vorba însă de detalii, care pot fi observate doar într-o poză mărită, eu zic că e mai greu, iar în filatelie atenţia la detaliu e cam importantă. aşa gândeşte un necunoscător :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înţeleg perfect ideea, chiar dacă spui că eşti necunoscător (dar eu te văd drept un observator bun). Ai dreptate, nu se pretează la orice, ci numai la chestii generale, cum ar fi prezentarea unui clasor întreg, ca aici.
      Când e vorba de detalii, şi eu sunt adeptul ferm al imaginilor scanate.

      Ștergere
  2. în cel mai subiectiv mod cu putinţă eu îţi spun că am urmărit cu maya filmul, dar ne plac mai mult cuvintele... cum aş putea scrie eu videopoveşti? cum ai putea să transmiţi tu, doar printr-o simplă răsfoire, tot ceea ce transmiţi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La o prezentare care nu va fi de probă, filmul va fi însoţit şi de sunet (acum l-am dat pe "mute" că-mi "răgea" o trupă rock pe radioul online când am filmat... :D ).
      Da, fără cuvinte nu-i de folos decât pentru cineva căruia-i merg ochii.

      Ștergere
  3. Pai eu am vazut ca videoblogging devine mai popular daca apare si un prezentator sexy de tip entertainer acolo, care da din maini, canta si vorbeste, etc, nu doar imagini filmate asa fara sonor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău Rudolph, dar persoana mea sigur nu întruneşte calităţile necesare... :))))))
      Am înţeled ideea, desigur!

      Ștergere
  4. Salve Max !
    Da , eu accept ideea .
    Dar timbrele trebuie altfel asezate iar filmarea sa fie ceva mai lenta si mai luminoasa ! Oricum m-ai lasat masca cu continutul clasorului ! Zau asa Max , vinde/mi si mie niste rupturi postclasice ! Patate , crapate , cu dinti lipsa , colturi lipsa etc etc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei!
      Ce-i în clasorul ăsta nu-i de dat (deocamdată), sunt mărci luate pentru cercetat şi căutat varietăţi. După ce le-oi verifica, probabil că o să-mi rămână destule cu care nu voi avea ce să fac, aşa că poţi să stai liniştit.
      Filmarea asta e făcută doar de probă, direct din mână, fără a utiliza un trepied şi în condiţii de iluminare slabă (am încercat să văd doar cum iese). Bineînţeles că la o prezentare reală condiţiile vor fi mai bune.

      Ștergere
  5. Felicitari pentru subiectul prezentat si pentru incercare! Am auzit de ceva vreme de v blogging si cred ca e util pentru topicurile unde e ceva interesant de aratat, dar si pentru cei care posteaza frecvent si poate nu au mereu timpul necesar editarii articolelor, dar pot inregistra si posta rapid cu ajutorul smartphone-urilor. Pana la urma cititorii vor avea un cuvant important de spus in incurajarea acestei maniere de blogging.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos Alina! M-am gândit şi la posibilitatea asta.

      Ștergere
  6. Salutare Max,
    Cum spunea cineva mai sus, si eu sunt adeptul metodei clasice, imagini frumoase de rezolutie mare si gandurile asezate in scris, mai ales cand vine vorba despre o analiza metodica.Apoi ma mai gandesc la un lucru, spatiul de stocare, nu e tot una sa stochezi imagini sau filmulete, insa aici poate gresesc.

    P.S. Ce de material frumos :) Mi-ar place si mie sa iau piesa cu piesa la investigat, poate poate apare vre-o minunatie peacolo.

    O seara linistita iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stând şi citind comentariul tău, m-am gândit la o soluţie. Se poate insera într-o secvenţă video şi fotografia clasică, cu o rezoluţie bună, inclusiv cu animaţii flash (uite că mă pui puţin la muncă, să văd ce iese - poate ajung la o formă interactivă de prezentare - hai că-i tare!).

      De aia l-am strâns şi eu, pentru cercetare. Şi clasorul ăsta este doar unul din mai multe.

      Văd că ţi-ai schimbat poza de profil. Îmi aduci aminte de perioada în care strângeam timbrele din ţările nordice. :))

      Ștergere
    2. Salutare Max,
      Nici nu mi-ar fi trecut prin minte chestia asta, suna interesant, iar daca bine imi aduc aminte am vazut un colaj de poze prezentat sub forma unui filmulet pe site-ul unui tip strain pasionat de marci romanesti, unde erai membru, atunci am gasit si blogul tau. Din pacate acel site nu mi-l mai amintesc.

      Nu-mi doresc sa te pun la munca sub nici o forma pentru ca sunt sanse ca articolele ce fac parte din lectura mea obligatorie de seara sa intarzie :)Dar nu ma voi da in laturi cu siguranta de la prezentarea pe care sunt sigur ca o vei face.

      Sper ca poza de profil ti-a adus aminte de vremuri si amintiri placute :) parca ma incearca si pe mine o dorinta de a lua cronologic nordicele insa o explicatie ca sa justifice aceasta dorinta nu am momentan.

      Sa ne auzim cu bine!

      Ștergere
    3. Cred că e vorba de pagina lui Matts Bluckert.
      Mi-ai dat o idee şi voi încerca să văd ce iese, că mare muncă nu este. Numai că n-am mai făcut de mult chestia asta şi trebuie să-mi aduc aminte (uzual lucrez la altceva, la print, iar animaţiile nu se pot tipări... :D ).

      Câteodată şi pe mine mă apucă dorul de mărcile suedeze (care, după părerea mea, sunt printre cele mai frumoase din lume, poate ăsta să fie motivul pe care nu-l găseşti).

      Ștergere
  7. Ca tot am inceput sa ma bag in seama cu tine, nu am decat o remarca. Tine-o tot asa, Maxule, pentru ca faci bine tot ce faci. Eu apreciez ceea ce faci, si stii de ce? Pentru ca-mi imbogatesti cultura ta generala. Pana acum, ori nu am nimerit eu intrebari de genul ala, ori nu exista astfel de intrebari, cert este ca de cateori te-am intrebat ceva, in "meseria" asta, niciodata nu am primit raspunsul gen NU STIU, sau alte variatiuni. Felicitarile mele sincere. Si pentru bogatia, nu stiu daca si materiala, nu te cunosc suficient, dar intelectuala, sigur. Deci continua sa mergi inainte, ca esti pe drumul bun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Su eu prefer cuvintele, mai ales ca blogurile urmarite de mine -le stiu asterne asa de frumos
    Dar tot e o idee buna sa intercalezi si videoblogging din cand in cand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos Hapi, şi eu apreciez mai mult cuvintele. Treaba e, ce ne facem cu cei care nu ştiu să citească?! :))))

      Ștergere
  9. Draga Max.
    Ideea este interesanta dar sincer, trebuie adaptata filmarea ca sa nu mai fie in valuri ca ma ia ameteala. Din pacate la o astfel de filmare nu se pot preleva detaliile ca sa se poata face o evaluare cat mai corecta a lotului oferit. Pentru impact la prezentare, ar fi buna, dar la cantar in cazul unei vanzari, e foarte greu de evaluat. Succes pe mai departe.

    RăspundețiȘtergere