Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 23 februarie 2013

Uite cum "ţipă" profesionalismul!

Am dat din întâmplare peste aceste două clipuri.




Ia de-auzi ce spune domn' Cristescu: "Să nu confundăm filateliştii, colecţionarii, cu experţii".
Păi bine, domnule poet, arată-mi şi mie, pe lumea asta, un expert care nu este şi colecţionar. Din orice ţară!
Mare e grădină... (sursa).

4 comentarii:

  1. Socant si penibil in acelasi timp!
    Sincer, nu pot decat sa ma intristez cand vad asa ceva.
    Cand ma gandesc ca astfel de oameni, ce se hranesc doar cu iluzii, povesti si mituri au acess la un asemenea tezaur imi vine sa innebunesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu când am scris că e poet nu am minţit de niciun fel. Persoana se pare că a fost muzeograf la Muzeul literaturii române, unde a intrat în conflict cu Radu Călin Cristea (nu am nici cea mai mică idee dacă cele afirmate de acesta sunt sau nu adevărate, dar fum fără foc nu cred că iese.

      E bine de citit:

      http://adevarul.ro/cultura/istorie/radu-calin-cristea-muzeul-literaturii-nu-e-curat-100-1_50b9fd3d7c42d5a663ae3f5b/index.html

      Ștergere
  2. Nimic nou sub soare. Este foarte greu, daca nu imposibil, sa se cunoasca termenul de filatelist si colectionar daca nu ai fost tu insuti unul. Sa iti pierzi timpul si banii studiind, cercetand, scriind, investind, participand pe proprii tai bani la manifestari expozitionale, sa reprezinti cu succes o natiune care nu te-a ajutat cu absolut nimic, ba chiar iti mai pune si piedici. Acesta este expertul. Nu angajatul care a capatat peste noapte o calitatea pe care nu o merita si nu o poate proba, doar pentru acoperirea postului din schema jobului. Este usor sa blamezi fara sa probezi. Din pacate, faptul ca inca se fac angajari pe alte criterii decat cele profesionale, nu duce la nimic bun. Imi amintesc cu amaraciune de cate ori am vrut sa cercetez tezaurul informational din Muzeul National Filatelic si am primit raspunsuri chiar de la unul dintre expertii dumneavoastra, fost director adjunct; fa si tu o cerere la directiunea postei cu ce doresti sa vezi (asta in lipsa unor referinte a ceea ce exista acolo), sau, gestionara este in concediu postnatal, revino matale peste cativa ani. Am tot asteptat ca macar angajatii care proveneau dintre randurile filatelistilor, sa publice ceva studii. Se dadeau pe eBay toata ziulica. Probabil cautau piese pentru a complecta tezaurul muzeului. Ca si zilele trecute s-au dus niste unicate muzeale in colectii particulare. Acolo, numai niste pasionati pot aduce la lumina tezaurul informational. Nu slujbasi care doar au schimbat locul de munca fara sa aiba o pregatire speciala. Le lipseste acel ceva care il anima pe un colectionar. Dorinta de cunoastere, de a scormoni, de a cerceta si impartasi si altora. Domnule director al Muzeului National Filatelic. Ar trebui intai sa ne cunoasteti pe noi si pasiunea noastra si abia dupa aceea sa ne etichetati. Am fost informati ca nu ne agreeati dar numai datorita noua si pasiunii noastre s-a nascut acest muzeu.

    RăspundețiȘtergere