Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Mâine, la Milan Cernik

Licitaţia este dedicată (aşa cum ne-a obişnuit şi la ediţiile precedente) cu precădere pieselor de istorie poştală. Şi de această dată sunt prezente o mulţime de piese din Bucovina. Pe câteva le puteţi vedea mai jos.

1851, scrisoare ex offo expediată din Cernăuţi la Arva, în Ungaria, cu ştampilele de tranzit Cracovia, Also Kubin, Praga, Przemysl. O scrisoare curată, tocmai bună pentru un exponat. Mai ales că nici preţul de strigare nu este mare.

1870, Vatra Dornei - Cernăuţi. Din nou o piesă curată, cu ştampila de plecare foarte clară.

1873, Rădăuţi - Viena. Deşi nu are un punctaj mare acordat de Klein, ştampila nu este chiar comună.

1876, Rădăuţi - Cernăuţi. Ştampila de plecare este de tip nou, cu legenda având litere anticva.

1879, întreg poştal expediat recomandat din Sadagura la Hamburg, via Cernăuţi. Ştampila complementară "RECOM" este relativ rară.

1882, carte poştală simplă expediată din Rădăuţi la Viena. Alt tip de ştampilă, care diferă atât prin diametru, cât şi prin poziţia literelor din denumirea localităţii.

1891, Poiana Stampi - Brno. O ştampilă nu prea comună.

1898, Vatra Dornei - Viena. Acest tip de ştampilă este "vânat" mai ales când se întâlneşte (datorită diametrului mai mic) completă, chiar pe mărci unicat.

1899, o circulaţie mai rară atât prin localitatea de expediţie (o localitate mai mică, fără un trafic poştal deosebit - Cuciur Mic), cât şi prin destinaţie (SEKURJAN - BESSAR(ABIA).

1915, o piesă ceva mai târzie, dar cu o francatură spectaculoasă (39 Heller). Plicul este expediat dintr-o localitate mică (Cireş), avâd ca destinaţie oraşul Graz din Austria.

Celor interesaţi nu pot să le urez decât succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu