Pe 18 aprilie scriam (vezi aici) despre un nou scandal generat la Poştă de o licitaţie care, potrivit ziariştilor de la Jurnalul, pare a fi fost trucată. La câteva zile, conducerea companiei a dat publicităţii un comunicat, prin care a dezminţit cele afirmate în ancheta publicată de Jurnalul.
Astăzi, ziariştii de la Jurnalul revin cu o continuare a anchetei începute cu o săptămână în urmă, descriindu-ne pe scurt cine sunt personajele aflate la conducerea companiei naţionale şi aducând noi argumente în sprijinul afirmaţiilor iniţiale referitoare la licitaţia organizată pentru achiziţionarea de servicii medicale.
Practic, ceea ce prezintă ancheta celor de la Jurnalul nu este o noutate. Cunoscuţii mei au avut în timp, datorită specificului pasiunii, legături şi contacte cu diverse persoane aflate în funcţii de conducere în cadrul Poştei. Sunt destui cei care ştiu cam cu ce se ocupă de fapt mai marii între "poştaşi" (ghilimelele îşi au rostul, pentru că aceşti indivizi sunt la fel de poştaşi ca şi dumneavoastră, stimaţi cititori). Chiar nu m-aş mira deloc ca dintre dumneavoastră să fie destui care să ştie mai multe despre activitatea de poştă decât aceşti indivizi, cocoţaţi în funcţiile de conducere pe seama "sprijinului politic". Indivizi care nu au nici în clin, nici în mânecă cu activitatea pe care o conduc.
Ancheta publicată astăzi ridică (pentru a câta oară oare) problema publicării declaraţiilor de avere şi de interese. Aflăm chiar că un personaj dintre cei cocoţaţi în funcţii de conducere la Poştă este "beneficiarul" unei hotărâri definitive ce vizează incompatibilitatea activităţii "private" cu postul în care a fost plasat. Dar ce contează?... Mergem înainte... Iar cei ce sunt puşi să controleze modul în care aceşti indivizi "împart" banii statului se fac că nu văd, în timp ce şi ei, la rândul lor, beneficiază de salarii grase plătite... tot din banii statului. Indivizi precum cei de la Curtea de Conturi, despre care am scris şi eu.
Partea proastă pentru noi, colecţionarii, este că nişte indivizi oarecare, fără niciun fel de merite (în afara celor "de partid") ajung să dirijeze şi bugetul nostru.
Chiar aşa, cine îl mai contrazice astăzi pe "oracolul din Dămăroaia"?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu