Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 11 aprilie 2011

Software: Adobe anunţă disponibilitatea suitei CS 5.5

Ştirea a făcut deja înconjurul internetului. Anunţul iese cumva din modul în care ne-a obişnuit gigantul software, fiind prima versiune "parţială" de când a fost lansată aşa-numita Creative Suite.

Din primele recenzii, cât şi din informaţiile furnizate chiar de producător, facilităţile noi se referă la posibilitatea de export în formatul ePub. Încă o dată, concurenţa cu rivalii de la Quark se pare că avantajează utilizatorii.

Concomitent, Adobe a anunţat şi lansarea a trei aplicaţii dedicate pentru iPad.

Dacă vă interesează ce aplicaţii intră în componenţa fiecărei categorii a pachetului CS 5.5, puteţi găsi un tabel explicativ pe pagina producătorului, aici.

Programul poate cel mai folosit, Photoshop, are aceeaşi versiune ca cea inclusă în pachetul CS5 (versiunea menţionată este 12.0.4), deci nu este un upgrade major. Facilităţile pentru publicarea conţinutului digital se pare că atrag destui utilizatori, dar specificul pieţei româneşti nu prea dă semne de "aliniere" cu cea americană sau vest-europeană, din cauza preţului absolut nesimţit al dispozitivelor marca Apple din magazinele locale, comparat cu puterea de cumpărare a utilizatorului mediu. Poate că acest handicap nu ar fi totuşi de nedăşit, dar mai este o problemă: costul abonamentelor pentru conexiunea la internet, care se poate dovedi împovărător pentru un power user care îşi doreşte acces nelimitat, tocmai pentru că trebuie plătit şi traficul ce depăşeşte o limită destul de mică, cred eu. Limită care mie nu mi-ar ajunge mai mult de trei zile. Iar cei ce sunt dispuşi să plătească lunar o factură mai mare de 200 euro nu cred că sunt prea mulţi.

Probabil că o să fiu contrazis, dar (deşi sunt şi utilizator Apple), gadgeturile lor sunt (deocamdată) doar un moft.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu