Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Software: utilitare gratuite GIS

GIS reprezintă acronimul pentru Geographic Information System. Utilitarele din această categorie sunt destinate, de regulă, lucrului cu hărţi, cu fotografii aeriene sau din satelit, precum şi pentru orice operaţiune care necesită localizarea spaţială.

Bine-bine, ce legătură au aceste utilitare cu domeniul nostru? Au, deoarece se pot dovedi surse excelente de informaţie sau chiar unelte cu ajutorul cărora am putea creea hărţi, indispensabile oricărui studiu de istorie poştală.

Un articol publicat astăzi pe freewaregenius.com (şi pe care îl puteţi găsi aici) are ca subiect tocmai această categorie de utilitare.


Eu am avut o surpriză plăcută cu un astfel de utilitar, pe care l-am folosit la identificarea unor localităţi din Ardeal, pentru catalogul de ştampile la care (încă) mai lucrez, dar şi pentru descărcarea unor imagini de hărţi pe care am de gând să le utilizez în acelaşi catalog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu