Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 6 aprilie 2011

Software: QuarkXPress 9

Producătorul cunoscutului program a anunţat astăzi disponibilitatea variantei de test a noii versiuni 9, ce urmează a fi lansată oficial pe data de 26 aprilie a.c.


Funcţionalitatea versiunii de test este identică cu cea a versiunii finale, dar testarea se poate face numai pe parcursul a 30 de zile. Cei ce nu mai au răbdare până la lansarea oficială, pot descărca versiunea de test, pot lucra cu ea şi salva fişierele în noul format, pe care apoi le pot deschide cu versiunea finală.

Pentru cei ce nu ştiu cu ce se "ocupă" acest program, el este softul care a revoluţionat, în anii '80, industria de publishing. El are în prezent zeci de milioane de utilizatori în întreaga lume. Practic, nu există publicaţie importantă sau mare periodic în lumea aceasta care să nu aibă vreo ediţie sau vreun număr paginate cu ajutorul QuarXPress.

Această ultimă versiune capătă funcţii noi. Pe lângă DTP-ul "clasic", construcţia paginilor de internet şi realizarea de pagini interactive în tehnologia Flash, acum QuarkXPress este capabil pentru editarea şi exportul conţinutului în format digital, pentru dispozitive mobile: ePUB pentru Apple iBook, Barnes & Noble NOOK, Sony Reader, Amazon Kindle. Mai mult, un update gratuit ce va fi disponibil în 90 de zile de la lansarea programului va permite instalarea AppStudio, aplicaţie care va exporta conţinutul digital în formatul compatibil pentru Apple iPad.

Pentru cei interesaţi, două link-uri:
- versiunea de test funcţională pentru 30 de zile poate fi descărcată de aici;
- pe YouTube sunt postate mai multe clipuri video (engleză, franceză, germană, durată între 2 şi 5 minute), cu ajutorul cărora vă puteţi face o idee asupra capabilităţilor programului; le găsiţi aici.

Dacă aveţi orice tip de întrebare legată de acest program, vă aştept cu plăcere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu