Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 2 august 2013

O precizare

Mai mulţi cititori (atât dintre cei permanenţi, cât şi cititori ocazionali) mi-au scris în repetate rânduri solicitându-mi să prezint piesele deosebite pe care le găsesc prin licitaţii înainte de terminarea licitaţiei, şi nu după ce se termină respectivele licitaţii.

Ei bine, răspunsurile pe care le-am dat au fost invariabil că nu pot face acest lucru, din mai multe motive:

1. Unele informaţii referitoate la licitaţii au un caracter comercial cu o valoare deosebită pentru anumite  persoane interesate de filatelie, şi mai ales cei care se ocupă cu negustoria. Eu nu pot să fac recomandări de piese deosebite în mod gratuit, pentru a fi folosite de unii şi alţii pentru obţinerea unor câştiguri. Ştiinţa costă bani pentru cine are nevoie de consiliere (în străinătate pentru asemenea informaţii se plătesc bani serioşi).
Nu mă ocup cu asigurarea vreunui serviciu de consultanţă şi/sau consiliere.

2. Nu ar fi tocmai "fair" ca unii să-şi piardă în fiecare zi ore bune de scormonit pe internet şi alţii să stea cu "doamna" în sus şi să se folosească de munca primilor fără a avea nicio obligaţie.

3. Indirect aş face publicitate vânzătorilor pieselor în cauză. Deoarece pe blog nu fac publicitate, vânzătorii pot să-şi pună pofta în cui. Cine vrea să vândă ceva trebuie să transpire, nu să beneficieze de publicitate gratuită.

4. Indirect aş putea influenţa preţurile finale pentru piesele semnalate din licitaţii. Deoarece nu îşi împarte nimeni încasările cu mine, mă abţin de la semnalările făcute înaintea terminării licitaţiilor.

Cred că mai clar de atât nu aş putea explica.

8 comentarii:

  1. Bună Max!
    Ca de fiecare dată interesanrte
    informațiile tale!
    Un weekend pe placul inimii să ai Max!

    RăspundețiȘtergere
  2. mi se pare un lucru corect si cinstit , fiecare sa cumpere pe mintea lui si cum il taie capu ``capul face , capul trage ``
    dvs. d-le max trebuie sa acordati consultanta precum avocatii , contra cost , pentru ca in spatele cunostintelor dvs. stau ore de studiu , aveti perfecta dreptate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău, nu pot face consultanţă pe bani, nu o fac deloc. E mai bine pentru ei dacă îi ajut pe colecţionari să înveţe.

      Ștergere
  3. corect , una este sa ceri un sfat prietenesc sau o opinie si una sa va sacaie negustorii de chilipiruri
    si eu am platit de multe ori unele piese a supa-pret pana am invatat cu sta treaba [dar taxa pe prostie se plateste ))], atunci m-am documentat si am citit sau comparat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este şi asta o modalitate de învăţare, dar nu o doresc nimănui.
      Educarea cumpărătorilor va duce însă la un comportament mai civilizat şi din partea vânzătorilor.

      Ștergere
  4. Corect, corect, corect... şi bravos!

    RăspundețiȘtergere