Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 12 august 2013

Modul de acţiune ar putea sugera intenţia de a păcăli

Văzusem pe eBay, săptămâna trecută, două loturi de mărci austriece cu supratipare CMT. Urmăresc astfel de piese de regulă, pentru a-mi da seama care sunt piesele originale şi care sunt falsurile şi făcăturile.
La cele două loturi în cauză, atunci când le-am văzut prima dată am examinat şi imaginile, din care rezulta - fără prea mare posibilitate de a greşi - că mărcile în cauză erau doar nişte făcături (mărci obişnuite, obliterate, cu ştampile din diverse localităţi, pe care un întreprinzător a pus o imitaţie a supratiparelor CMT). Am păstrat cele două loturi sub observaţie, ca să văd (de curiozitate) dacă se vând şi cam cu ce preţ (click pentru mărire).


Ele s-au vândut în final, puteţi vedea atât preţurile finale, cât şi fostul "proprietar" - este vorba de ID-ul auerbach222 înregistrat în Germania.
Am dorit să mă mai uit odată la imagini, după încheierea vânzării. Loturile (care oricum nu erau disponibile decât pe eBay.de) aveau deja (după numai o zi) scanurile şterse de către vânzător. Descrierile sunt încă accesibile pe eBay.de prin introducerea numărului de produs.


Supratiparele CMT reprezintă un domeniu dificil în filatelie. Nu se pot emite pretenţii de cunoaştere a domeniului de către orice colecţionar sau negustor. Dar un asemenea comportament (hai să ştergem imaginile pentru a li se pierde urma) sugerează posibilitatea intenţiei pentru o anumită acţiune.
Vă sugerez să manifestaţi atenţie când mai întâlniţi oferte postate de acest vânzător.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu