Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 8 iunie 2012

Taxe: ONU vrea bani pe traficul de pe internet!

Poate că nu ar trebui să ne mai mirăm că există atea încercări de a limita accesul neîngrădit la informaţie. Amicii noştri europeni au stat ei şi s-au gândit din ce-ar mai putea scoate bani, aşa că în decembrie anul trecut au înaintat o propunere către UIT (Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, organism ONU), potrivit căreia marile portaluri cu trafic însemnat (sunt date ca exemplu Google, Facebook, Apple etc.) ar urma să plătească taxe consistente pentru traficul generat în afara graniţelor proprii (de pildă, spre Europa).
Vă daţi seama ce ar putea ieşi de aici. Gândiţi-vă că nu mai pupaţi nici Google, nici Wordpress, nici Facebook... Sau aţi plăti abonamente la net de v-ar sări capacele!
Puteţi citi mai multe (în limba engleză) aici.

8 comentarii:

 1. Sunt diabolici ...
  Dar şi riscă enorm un protest fără precedent!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai mult ca sigur că aşa va fi. Văd că ai noştri din presa neaoşă cea de toate zilele n-au spus unul o vorbă... :(

   Ștergere
 2. Interesant, dar, aprcă, nu am mai avea motive de mirare.
  (Scuze că mi-am permis să-ţi citesc artricolul: sper că nu te-am jignit prea tare şi nu te vei simţi prea penibil)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi n-am parolat nici blogul, nici articolele. Dacă doream secrete, nu publicam.

   Ștergere
 3. :/ Cum suna asta: "...for the privilege of serving non-US users..." Cand operatorii europeni nu stiu cum sa stoarca revenue din internet, iata ca se ajunge la aberatii de acest gen, unde miza e desigur profitul si nu interesul consumatorului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bătălia pentru venituri cât mai mari... Altfel, operatorii europeni nu pot face faţă concurenţei americane de fapt, aici este problema, în opinia mea.

   Ștergere
 4. Pt entertainment general, doresc sa recomand un film care va aparea in curand si pe video si pe ecrane, (initial lansat la un festival international de filme documentare din Amsterdam in 2009), UN Me, un fel de satira a la Michael Moore, (desi sunt implicati alti regizori, Ami Horowitz si Matthew Groff), despre birocratia ONU !

  http://www.youtube.com/watch?v=FIzDt5NPYfI

  RăspundețiȘtergere