Recent, trei loturi diferite de falsuri (unele fiind chiar adevărate caricaturi) s-au vândut online cu preţuri care m-au lăsat mască. Exemplific.
Un lot cu şase falsuri (cele de sus - click pentru mărire), plus trei mărci "Principate" care par originale, s-a vândut cu 155 dolari, după nu mai puţin de 26 de biduri!
Un alt lot (click pentru mărire), de data aceasta numai cu "caricaturi" a fost de asemenea vândut "bine": 170 dolari, după 23 biduri.
Un "spectaculos" fragment cu cinci mărci de 6 parale "Principate" (toate false), obliterate cu o ştampilă de asemenea falsă (am tot spus de ce acest tip de ştampilă este categoric fals pe mărci "Principate" - vedeţi articolele anterioare) a fost vândut cu 71 dolari, după 4 biduri.
Ce părere aveţi, oare de ce falsurile obţin preţuri neaşteptat de mari?
La ce bun sa mai muncesti? Cinstit, vroiam sa spun:)
RăspundețiȘtergereÎn situaţia de faţă nu cred că este cazul, sunt destui care se trezesc cu falsuri şi apoi încearcă să le valorifice. Toate loturile descrise au fost prezentate drept ceea ce sunt, adică falsuri. Poate cei care inventează supratiparele să se gândească la suplimentarea veniturilor.
ȘtergereSalve Max !
RăspundețiȘtergereSi eu sunt atras de falsuri. Si mai ales de povestile lor.
Falsurile de epoca sunt cautate. Au un farmec bizar .
Sunt foarte puţine falsurile valoroase (la mărcile româneşti nu sunt decât cele patru modele realizate de Sperati). Aici însă predomină cele de genul "caricaturilor".
ȘtergereSalutare Max,
RăspundețiȘtergereLe-am zarit si eu acum cate va zile si eram interesat sa vad pana unde se ajunge...
Interesant intr-adevar, ma gandesc ca daca se vand la bucata cu 10-15 dolari se face un profit frumusel, din cate am vazut eu minunile astea ajung chiar si la cate 40 $ bucata. Ma si mir ca nu i-a venit ideea proprietarului sa le vanda la bucata, cu siguranta facea mai multe parale.
Cu respect,
Remus
Asemenea falsuri sunt mult prea prost executate pentru a merita atenţie. Părerea mea personală este că sunt bani aruncaţi degeaba. Cu o astfel de sumă se poate achiziţiona un sortiment de câteva mii de bucăţi diferite (româneşti).
ȘtergereNu stiu cum e cu timbrele....similar cu posetele de "firma" oare?
RăspundețiȘtergereIei una si defilezi cu ea cateva luni dupa care se face urata si o arunci? :)
Oarecum, ar fi la fel!
ȘtergereTreaba cu defilatul însă nu e la fel. Colecţionarii aleg să "defileze" numai la expoziţii, ori acolo nu prea au voie cu falsuri, pentru că nu dau voie regulamentele.
Aşa că "defilează" fiecare pe unde poate. :)