Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 17 iunie 2012

Câteva erori

Nu sunt piese deosebite, dar pot fi considerate destul de interesante.

Blocul de 15 mărci "Tipografiate" de 10 bani, supratipărit în 1918 (evident, nu?) cu supratiparul "1918" aplicat diagonal (şi parţial "încălecând" spaţiul dintre mărci) a fost vândut cu 34 dolari, după 6 biduri.

Cartea poştală militară din imaginea de mai sus pare că a luat-o... razna! Este tăiată la dimensiunile normale ale unei cărţi poştale, dar destul de mult deplasat, astfel că marca fixă este aproape înjumătăţită. Să fi fost un sabotaj? "Eroarea" nu a avut decât un singur amator, vânzându-se cu numai 17,50 dolari.

O altă eroare destul de interesantă a apărut la unul din blocurile emisiunii OSP din 1945, cadrul roşu fiind mult deplasat, "încălecând" chiar mărcile. Deşi este o eroare destul de spectaculoasă, iar preţul de plecare nu a fost unul prea mare (numai 50 dolari), piesa nu a fost vândută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu