Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 6 mai 2011

Un 54 parale la Rauhut

Pe 14 mai a.c. casa germană Harald Rauhut are de vânzare, printre altele, şi un unicat obliterat de 54 parale din prima emisiune "Cap de bour".

Piesa are o faţă relativ frumoasă, cu margini mari pe două laturi, dar a fost reparată, având mai multe îndoituri şi subţieri, se pare. Chiar în aceste condiţii, preţul de plecare a fost stabilit la 1.500 euro. Eu cred că nu se va vinde la acest preţ.

2 comentarii:

  1. s-a vandut acum vreo 4-5 ani primul tibru aparut cu "cap de bour"... parca a dat la stiri impreuna cu ziarul "Zimbrul", nu prea ma pricep eu la chestii din astea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, este vorba de "cel mai scump ziar din lume", ziarul ieşean "Zimbrulu şi vulturulu" (chiar aşa este titlul în limba de atunci), francat cu opt mărci de 5 parale "cap de bour" din emisiunea a doua. Piesa a fost vândută în 2007 de către casa elveţiană de licitaţii David Feldman, fiind achiziţionată pentru o sumă considerabilă (în jur de 800.000 franci elveţieni, dacă nu mă înşel) de către colecţionarul britanic Joseph Hackmey. Noul proprietar al piesei şi-a prezentat exponatul de mărci clasice româneşti la expoziţia mondială de filatelie EFIRO 2008 de la Bucureşti, din 2008, câştigând o medalie mare de aur - marele premiu al expoziţiei.

    RăspundețiȘtergere