Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 30 mai 2011

Două piese oferite astăzi

Este vorba de două scrisori foarte interesante, care au făcut parte dintr-un lot important de piese de istorie poştală din toată lumea, prezentat de către o casă franceză de licitaţii. Ambele piese se disting printr-o calitate şi o stare de păstrare foarte bune. Puteţi face click pe imagini pentru mărire.

Prima piesă este o scrisoare completă, expediată în 1835 de la Bucureşti la Sibiu, prin poşta austriacă. La plecare, scrisoarea a primit ştampila BUCUREST/IN DER WALACHEI, biliniară în cadru ornamental oval. Călătoria spre Sibiu a fost parcursă prin carantina de la Turnu Roşu, unde scrisoarea a fost dezinfectată, fapt atestat prin sigiliul aplicat pe verso. Este o piesă rară, care ar face cinste oricărui exponat de istorie poştală sau de ştampilografie.

A doua piesă este în legătură cu poşta franceză în Principate.

Scrisoarea nefrancată a fost expediată de la oficiul francez - ştampila albastră GALATZ MOLDAVIE 3 AVRIL 1858 pe faţă - spre Malta. Pe verso se pot distinge ştampila de tranzit a oficiului francez din Constantinopol (8 aprilie), precum şi ştampila de sosire (model tipic britanic), datată 17 aprilie. Pe faţa scrisorii este aplicat un "6", posibil să reprezinte o taxă porto, deoarece scrisoarea nu poartă niciun insemn (ştampilă) care să ateste plata până la destinaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu