Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 6 mai 2011

O piesă care se vede rar

Pe 16 mai a.c. casa germană Dresdner oferă, la Austria, marca albastră de ziare din emisiunea 1858, pe un mic fragment, cu ştampilă completă Temesvar tip E.

Piesa este însoţită şi de un "Befund" semnat de Ferchenbauer, cel mai cunoscut specialist al mărcilor clasice austriace. Puteţi citi şi singuri constatările expertului. Piesa este oferită pentru numai 70 de euro.

Ceea ce doresc eu să subliniez este faptul că această marcă se întâlneşte foarte greu cu ştampile complete din Ardeal. În ultimii 20 de ani nu cred că am întâlnit mai mult de 8-10 astfel de piese. Piesele de acest gen sunt cu mult mai rare decât marca albastră pentru ziare din emisiunea precedentă ("Merkurul" din 1851). Dintre mărcile clasice o depăşesc la raritate doar Merkurul galben, cel roşu şi cel roz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu