Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 16 martie 2011

Poşta greacă

Weekendul acesta este unul plin. O altă licitaţie, de această dată grecească, ne oferă câteva piese deosebite, două dintre ele mărturisesc şi eu că le văd pentru prima oară, cu toate că le cunoşteam din literatură.
Faceţi click pe imagini pentru mărire.


Scrisoare nefrancată, expediată de la Brăila la Syra în august 1860. Pe faţă este o amprentă clară a ştampilei greceşti BRAILA VLAHIA. Adnotare manuscrisă "100" cu creionul roşu.


Două unicate Hermes - cap mare, purtând ştampila cu puncte 101 a oficiului grecesc din Brăila.


Scrisoare purtând două ştampile ale poştei greceşti: scrisoare franco (ştampila roşie de pe faţă), expediată din Syros (23 mai 1861) la Bucureşti (2 iunie 1861), via Brăila (1 iunie 1861). O piesă deosebită, dar pentru care este şi un preţ de strigare adecvat: 3.000 euro.


Ştampila cu puncte 102 a oficiului poştal grec din Bucureşti este extrem de rară. Chiar în condiţiile mărcii defecte pe care s-a descoperit, tot rămâne printre puţinele piese cunoscute.


Aceasta este una dintre cele mai rare piese ale poştei greceşti (mărturisesc că o văd pentru prima oară şi eu), ştampila 133 cu puncte, aparţinând oficiului grecesc de la Sulina (care a funcţionat între 1871 şi 1875). Nu se cunosc decât trei sau patru exemplare. Piesa a făcut parte din colecţia Drossos. Are şi un preţ de strigare adecvat, de "numai" 2.500 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu