Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 17 martie 2011

Romfilatelia: mânărie cu Lista de preţuri?

Ca să vezi drăcie! Mi s-a semnalat o posibilă fraudă care ar fi fost făcută cu câţiva ani în urmă. Personal nu cred că s-a întâmplat aşa ceva, dar există angajaţi plătiţi din bani publici care ar trebui să verifice problema.

Pe scurt. Peste noapte, preţul unei poziţii din Lista de preţuri a Romfilateliei creşte de câteva zeci sau sute de ori (în ciuda faptului că toate cataloagele generale internaţionale consideră, în continuare, acea poziţie drept ceva comun). După intrarea în vigoare a listei cu preţul majorat, societatea achiziţionează (conform normelor interne) o cantitate de piese din poziţia în cauză, achitând vânzătorului suma cuvenită (sumă care se scade "legal" din contabilitatea societăţii). Societatea rămâne cu marfa, vânzătorul cu banii! Şi pentru că cei ce trebuie să controleze nu ştiu cum îi cheamă nici cu buletinul în mână (mai că îmi imaginez un astfel de individ cum transpiră abundent când îi aşezi câteva timbre în faţă), tranzacţia rămâne bine făcută şi toată lumea e fericită, în aşteptarea termenului de prescriere a pagubei.

Repet, personal nu cred în chestia aceasta, mai degraba pare a fi o greşeală făcută la culegerea textului, dar paparudele de acolo nu sunt în stare nici de atât: o succintă verificare care s-ar fi impus în mod firesc, mai ales că-i vorba de bani, nu de pepeni!

Este cineva de altă părere?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu