Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 10 martie 2011

Desfiinţarea Romfilateliei este cerută de ani de zile (2)

Prima parte a articolului o puteţi găsi aici.

În cursul anului 2006,sătulă de problemele generate de incompetenţa celor de la Romfilatelia, conducerea Federaţiei Filatelice Române a înaintat un memoriu premierului Călin Popescu-Tăriceanu, prin care solicita demararea procedurilor pentru desfiinţarea acesteia.Memoriul a rămas fără niciun efect, iar Romfilatelia a şi-a continuat activitatea nestingherită, până acum, când Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a elaborat (în sfârşit) proiectul hotărîrii de guvern, pe care îl puteţi găsi aici, dacă nu l-aţi citit încă.

Reacţia Romfilateliei a fost imediată, dovedind existenţa relaţiilor la nivele înalte, cultivate ani de zile. Ca document, singurul care a putut fi găsit pe inernet este un aşa-zis comunicat de presă, disponibil pe site-ul HotNews. Vă pun la dispoziţie direct comunicatul:


Proiectul de desfiinţare prin absorbţie al Romfilateliei s-a aflat în dezbatere publică pentru o perioadă, persoanele interesate putând trimite pe adresa ministerului opiniile şi părerile personale. Iată părerile unor cluburi şi asociaţii filatelice din ţară:

Bacău:

Bistriţa:

Braşov:

Bucureşti:

Caraş-Severin:

Suceava (clubul Luca Arbure):

Suceava (clubul Temerarii):

Vâlcea:

Ultimul document este semnat de Emilian Frâncu în dublă calitate: atât ca preşedinte al Asociaţiei Filatelice Vâlcea, cât şi în calitatea de senator. Domnia sa este autorul a două interpelări adresate guvernului, care au avut ca obiect tocmai activitatea Romfilateliei.

UPDATE 15 martie 2011

Am observat astăzi o creştere subită a interesului unor cititori pentru pagina a 7-a din memoriul FFR. Sper că numai curiozitatea stă la bază!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu