Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 16 martie 2011

Câteva varietăţi

În acest weekend se va desfăşura o licitaţie a casei Heinrich Koehler, un nume care ne-a obişnuit cu piese frumoasă de fiecare dată. Printre alte minunăţii, se vinde una dintre cele mai tari colecţii de Saxonia (ar merita vizionată măcar pentru a vedea cam cu ce se câştigă Aur Mare la o expoziţie internaţională.

Alte rarităţi includ eseuri ale primelor mărci ruseşti, piese deosebit de rare, evaluate la câteva zeci de mii de euro exemplarul.

Cât despre România, sunt prezente piese care fac parte, mai degrabă, clasei low-mid. În ciuda acestui lucru, tot am crezut nimerit să prezint câteva varietăţi.


Unicat de 30 Parale 1862 (care face parte dintr-un lot) şi care, după părerea mea este puţin... "tipar dublu". Este o varietate cunoscută, dar merită semnalarea ei.


La marca de 2 Bani 1868 apare o pată de culoare deasupra literei B din BANI. Nu am mai întâlnit-o până acum.


Varietatea clasică "EINCI" la marca de 25 Namo "barbă" dantelată. Aşa cum se prezintă, este foarte atractivă.


O varietate relativ spectaculoasă, dar nu şi rară: ursul, împreună cu textul sunt deplasate câţiva milimetri în sus. "Vânătoarea" este plină de astfel de varietăţi, care se cunosc la aproape toate valorile, inclusiv la cele obliterate, circulate efectiv. Piesa de faţă este aspectuoasă însă prin prezentare, ca bloc provenind din colţul colii de 25 de mărci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu