Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 30 martie 2011

Piese, piese

Iată câteva din piesele oferite în ultimele zile pe eBay, care mi s-au părut mai interesante.

1872, 25 Bani "barbă" dantelat, poziţia 88 în coală (tip 3, din "anexă" - nu am verificat informaţiile oferite de vânzător, aşa că luaţi-le ca atare). Marca are ceva pete de culoare care mi s-au părut interesante: o pată de culoare sub U din DOUEDECI şi o alta chiar la baza nasului efigiei.

Aceeaşi marcă, prezentând aceleaşi pete de culoare. E posibil ca piesa să fie redantelată pe latura inferioară.

Aceeaşi marcă, tipul 10, poziţia 58 (conform vânzătorului, urmează să verific în baza mea de date). Marca prezintă litera O din ROMANIA tăiată de o linie de culoare, precum şi o dublare a cadruluivertical drept.

Un eseu al mărcii de 10 Bani "Paris", vândut cu 58 dolari SUA după 2 biduri. Piesa este interesantă (click pe imagine pentru mărire) prin prezenţa a cel puţin trei microsemne caracteristice ale clişeului original. Nu prezintă însă un alt microsemn, care ar fi trebuit să fie prezent. Plecând de la acest amănunt (şi având în acelaşi timp la bază un studiu pe care l-am făcut acum ceva vreme pe o cantitate mare de mărci de 10 Bani), sunt nelămurit dacă acest eseu este unul primar (imprimat înaintea colilor definitive) sau intermediar (Hulot avea obiceiul să "testeze" calitatea clişeelor chiar şi după începerea imprimării tirajului comandat, o chestiune caracteristică mărcilor franceze şi, mă gândesc, foarte probabilă şi pentru emisiunea "Paris"). Acest lucru, din păcate, nu a fost abordat de niciun cercetător român.

50 Bani "Paris" neuzat, cu gumă originală, fără şarnieră. În ciuda centrării nu tocmai bune, este o marcă rară în această stare. A fost achiziţionată cu 89 dolari SUA, după 7 biduri.

Acest "bloc de patru" de cărţi poştale de 5 Bani din 1878 a fost bidat de 4 ori, fiind achiziţionat cu 228 dolari SUA. La aşa piesă, aşa preţ.

DDSG, timbru pentru pachete, obliterat (toate exemplarele obliterate sunt rare). Achiziţionat cu 124 dolari SUA, după 5 biduri.

O piesă asemănătoare, pentru care s-au plătit 125 dolari SUA (2 biduri), în ciuda defectului din colţul stâng superior.

O a treia piesă din aceeaşi categorie, achiziţionată pentru "numai" 79 dolari SUA (4 biduri).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu