Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 7 martie 2011

"Bătaie" pe trei piese

Săptămâna care a trecut a fost relativ săracă în piese mai deosebite pe eBay. Cu toate acestea, trei piese mi-au atras atenţia.


1893, carte poştală închisă de 5 Bani negru, cu o francatură suplimentară realizată din 14 mărci Cifra în 4 colţuri de 1½ Bani (francatură de 26 Bani în loc de 25 - tariful pentru o corespondenţă simplă externă), expediată de la Bârlad în San Marino (Italia), de un colecţionar român (Henry Abeles, care şi-a aplicat ştampila personală pe verso). Piesa a fost achiziţionată cu 255 dolari SUA, în urma celor 4 biduri aplicate.


1909, o altă francatură interesantă: un ştraif vertical de 7 benzi de ziare de 1 Ban negru "Spic", cu o francatură suplimentară de 8 Bani (5+3 Bani "tipografiate", expediată în enclava Königsberg şi plimbată apoi, destinatarul nefiind găsit. Piesa a fost achiziţionată pentru 620 dolari SUA în urma a 16 biduri acordate. Un mic record pentru corespondenţa acestei perioade.


1919, carte poştală expediată în Elveţia, purtând o amprentă clară, cu tuş negru-violet, a "celebrei" ştampile "Escorte Commerciale Suisse" (despre care s-a scris în literatura românească). După 5 biduri, piesa a fost achiziţionată cu 275 dolari SUA.

Puteţi face click pe orice imagine pentru a o vizualiza la dimensiune mai mare.

Vă doresc "vânătoare" plăcută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu