Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 18 martie 2011

Japonia: dezastrul a lovit 330 de oficii poştale

Conform unui comunicat al administraţiei poştale japoneze, puternicul seiem şi valul tsunami înregistrate în ziua de 11 martie au afectat 330 de oficii poştale, situate în zona critică.

Comunicaţiile în ţară sunt îngreunate de blocajele de circulaţie şi de devieri ale traseelor. Poşta japoneză arată că întâmpină greutăţi în desfăşurarea activităţii normale în prefecturile Aomori, Iwate, Miyagi, Fukushima şi Ibaraki, dar oficiile de tranzit pentru corespondenţa internaţională sunt funcţionale în totalitate.

Poşta face eforturi considerabile pentru distribuirea corespondenţelor în zonele afectate de calamitate, în multe situaţii factorii deplasându-se inclusiv în centrele de refugiaţi, pentru a găsi destinatarii în persoană. Din cauza întreruperilor dese ale alimentării cu ebergie electrică, Poşta întâmpină greutăţi în asigurarea facilităţilor Track&Trace pentru corepsondenţa recomandată la unele oficii din partea estică a arhipelagului nipon, incluzând aeroportul Narita şi portul Kawasaki.

Poşta japoneză în câteva cifre

Administraţia poştală niponă operează 24.539 de oficii poştale pe cuprinsul ţării. Traficul poştal anual însumează 23,38 miliarde de obiecte ale poştei de scrisori şi 2,8 miliarde de obiecte de coletărie. Reţeaua poştală globală japoneză are 226.967 salariaţi (111.253 în reţeaua poştală propriuzisă, 94.110 în zona de servicii, 12.060 în serviciile bancare, 6.293 în serviciile de asigurări şi 3.251 în administraţie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu