Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 26 martie 2011

PORTRET: Dan Simion Grecu, medicul psihiatru pasionat de istoria poştală

«Dan Grecu, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie din Zam, are o pasiune neobişnuită. Hunedoreanul deţine o colecţie impresionantă de cărţi poştale, scrisori şi telegrame din perioada războiului.Sunt documente rare, cu valoare istorică, pe care Dan Grecu a început să le colecţioneze încă din perioada în care era student la medicină, adică în urmă cu mai mult de 20 de ani.
„Fiind colecţionar de scrisori vechi din vremea războiului, am început să studiez această parte a istoriei militare”, a povestit Dan Grecu. Documentele interesante descoperite în fondul secţiei din Deva a Arhivelor Naţionale l-au făcut pe hunedorean să îşi dedice tot mai mult din timul său liber studiului istoriei poştale. În urmă cu 12 ani, Dan Grecu a lansat primul site de Internet care tratează pe larg istoria poştală românească. Pagina online a medicului cuprinde în prezent zeci de articole inedite. (...)»

Citiţi continuarea "portretului" pe pagina Adevărului (ediţia locală din Hunedoara), aici.

Nu putem decât să-i urăm să continue studiile şi cercetările începute, să continuie cu dezvoltarea paginii personale de internet (aveţi link-ul în partea dreaptă) şi, cine ştie, să vedem şi un volum tipărit de studii şi cercetări.

2 comentarii:

  1. interesant...
    "ce e scris,scris ramane"...si iata cat de perfect adevarata este vorba asta...bine ca este asa...in felul asta aflam micile intamplari pe care marea istorie nu are cum sa le pastreze la vedere...asa cum este si scrisoarea bietului rabin nedreptatit...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan este unul din cei mai buni istorici români în domeniul nostru de interes (istoria poştală). A publicat foarte mult şi a făcut cercetări intensive.

    RăspundețiȘtergere