Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 21 octombrie 2013

Vincze Francisk, prizonier în URSS în lagărul 7260/I

Cartea poştală din imaginile de mai jos (click pentru mărire) a fost vândută zilele trecute pe un portal online. Dorisem să păstrez imaginea ei datorită mărcii "Ziua Economiei" din 1947, utilizată după proclamarea republicii populare (data ştampilei arată luna aprilie 1948). Ulterior am rmarcat antetul Crucii Roşii şi destinaţia formularului ("Carte poştală a prizonierului de război").
Textul mesajului expediat din Târgu-Mureş spre URSS este în limba maghiară. Deşi nu există nicio ştampilă poştală pe verso, am lăsat şi imaginea textului, pentru o mai bună înţelegere a piesei.


În opinia mea, piesele provenite de la prizonierii deţinuţi în URSS sunt ceva mai rare decât piesele din lagărele occidentale. Prezenta carte poştală a fost vândută (de către un colecţionar/negustor grec) cu 84 dolari (3 biduri).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu