Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 5 octombrie 2013

Erori şi varietăţi

Puteţi vedea mai jos trei piese vândute recent pe portalurile online, de potenţial interes pentru colecţionarii de erori şi varietăţi. Nu sunt cine ştie ce rarităţi, încadrându-se la nivelul colecţionarului mediu.

Aceasta este coala mică a mărcii de poştă aeriană din emisiunea "Cel de-al II-lea Congres CGM" din 1947. Probabil a fost recuperată dintr-un pachet, după cum este îndoită (eu însumi am avut pachet realizat din patru coli, pachet luat prin anii '80 într-un sortiment). După cum se vede, există o săgeată care indică lipsa punctelor de la iniţialele de pe steag.

Pe verso, se poate distinge un uşor abklatsch al culorii roşu.
Coala a fost vândută cu 46 dolari (după 9 biduri).

Aceasta este o eroare cunoscută: PCPULARĂ, cu O spart. Piesa a fost vândută cu 26 dolari (după 11 biduri).

Aceasta este o "jucărie" întâmplătoare: la realizarea supratiparului, cineva a "şters" din greşeală valoarea nouă de pe marca stângă (probabil înainte să se usuce cerneala tipografică). Problema este că "varietatea" a scăpat controlului de calitate (asta ar fi o variantă), ori unele rebuturi au ajuns pe piaţă în loc să fie distruse, chestie care s-a mai întâmplat şi pe la începutul anilor '90 cu unele supratipare (asta ar fi a doua variantă).
Varietatea a fost vândută cu 12 dolari (după 3 biduri).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu