Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 22 octombrie 2013

Sunt oferite în continuare falsuri la "Căişori"

Pe eBay am văzut puţin mai devreme un lot care ar fi fost fabulos, cu condiţia ca piesele să fie originale.
Este vorba despre o serie de fragmente de coli (câte 48 bucăţi din fiecare valoare, conform descrierii vânzătorului) din emisiunea "Căişorii".
Problema este că imaginile postate de vânzător arată parţial colţurile de coală ale fragmentelor, iar acest lucru facilitează vizualizarea dantelurii, care este în linie, nu în pieptene, ca la originale. Le puteţi vedea mai jos (click pe imagini pentru mărire).


Chiar dacă imaginile nu sunt strălucite, forma dantelurii este evidentă, aşa că îndoielile nu au ce căuta aici. Colile originale arată precum cea din imaginea de mai jos. Ele au numai câte 5 mărci pe rând, nu mai multe.


La originale, dantelura "traversează" numai marginea inferioară de coală, în rest celelalte trei margini de coală sunt intacte.
Recent, în cadrul unui lot oferit la ultima licitaţie David Feldman au fost şi cele două piese de mai jos, ambele colţuri de coală.


Puteţi vedea cum arată marginile de coală la originale şi puteţi face şi o comparaţie cu marginile fragmentelor de coală de la falsuri.
Sper că aceste explicaţii vă pot fi de ajutor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu