Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 10 iulie 2013

News: Royal Mail va fi vândută pe bursă

Guvernul britanic va vinde un pachet majoritar de acţiuni la compania de poştă Royal Mail printr-o ofertă publică iniţială care va fi derulată la London Stock Exchange până în luna aprilie 2014, a declarat astăzi ministrul britanic pentru Afaceri, Vince Cable, transmite AFP.
Acest anunţ deschide calea pentru cea mai mare privatizare derulată în Marea Britanie în ultimii 30 de ani. Firma de consultanţă financiară Dealogic estimează că oferta publică iniţială va valoriza Royal Mail la 2,5 miliarde de lire sterline (3,7 miliarde de dolari).

Guvernul de coaliţie de la Londra intenţionează să cedeze controlul la Royal Mail şi să păstreze doar o participaţie minoritară. De asemenea, cei aproximativ 150.000 de angajaţi ai Royal Mail vor primi acţiuni gratuite astfel că vor controla o participaţie de aproximativ 10%. Vince Cable a precizat că mărimea ofertei publice iniţiale va depinde de condiţiile de pe piaţaă, cererea investitorilor şi obiectivul guvernului de a obţine valoare pentru contribuabili.

"Obiectivul cheie al reformării pieţei poştale este să protejăm un serviciu care funcţionează şase zile pe săptămână de care companiile şi comunităţile din întreaga ţară depind. Pentru aceasta Royal Mail are nevoie de acces la capitalul privat deoarece piaţa poştală se schimbă", a declarat Cable.

Puteţi citi mai multe detalii pe pagina Agerpres.

2 comentarii:

  1. Ai cumpara actiuni daca ai avea a lot of cash? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, la poşta lor aş cumpăra. Chiar dacă n-aş avea a lot of cash, ci just a few. Cât să-mi ajungă de câteva.
      Problema e că ar trebui să găsesc un broker în care să am încredere.

      Ștergere