Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 13 iulie 2013

Amprente marginale la supratiparele din 1952

Într-un articol mai vechi prezentam câteva piese cu margine de coală din emisiunea "Planul cincinal" cu supratipar (1952) care prezentau nişte dungi/pete de culoare imprimate în aceeaşi culoare cu supratiparul.
Povestea se repetă şi la alte emisiuni, dovadă fiind blocurile din imaginile de mai jos (întâlnite într-o licitaţie maghiară care urmează să aibă loc).


În toate cazurile întâlnite până acum a fost vorba de mărci cu format înalt (adică dreptunghi vertical), iar semnele marginale ale supratiparelor apar întotdeauna pe marginea superioară de coală, indiferent de emisiune.
Este o problemă de urmărit în opinia mea, oricum nu s-a ocupat nimeni de această categorie de varietăţi.

2 comentarii:

  1. Nu are legatura cu subiectul decat prin sursa, dar ca o chestie interesanta, la aceeasi licitatie maghiara sunt la vanzare si cateva scrisori circulate recent pe la noi, francate cu... viniete. Doar cu viniete. Alte minuni din gradina Postei Romane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că le-am văzut, dar o să mă uit de curiozitate. Este însă ceva care se găseşte în afara ariei mele de interes.

      Ștergere