Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 26 iulie 2013

eBay: alte făcături oferite la vânzare de ID-ul "hold21112" din Germania

Este a nu ştiu câta oară când semnalez făcăturile ordinare puse la vânzare de acest negustor sau ce o mai fi el. "Supratipare" puse pe bandă rulantă (sau mai bine zis cu imprimanta de birou) au intenţia de a acredita tot felul de "eseuri" sau "locale", de multe ori - culmea - aplicate pe mărci maghiare care nu au ajuns niciodată în Transilvania. Captura de ecran de mai jos vă poate edifica în privinţa vânzătorului (click pentru mărire).


Câteva din "producţiile" persoanei în cauză sunt prezentate în imaginile de mai jos.


Toate aceste "supratipare" sunt producţii fără nicio valoare filatelică, deoarece astfel de emisiuni nu au existat niciodată. În consecinţă, nu recomand achiziţionarea lor.

Ca o paranteză, ceea ce nu cred că a făcut nimeni până acum este să studieze tipologia şi modul de apariţie al tuturor emisiunilor locale din spaţiul ex maghiar după 1944, în toate ţările care şi-au întregit teritoriul prin (re)alipirea la teritoriul naţional a unor foste regiuni din Ungaria hortistă. Parcă a picat cu ceară peste tot! Şi în Transilvania, şi în foste Iugoslavie, şi în Ucraina, şi în fosta Cehoslovacie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu