Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 2 iulie 2013

Domnul Weiss din Cernăuţi

Am văzut pe un portal online o piesă care cred că a trecut şi pe la mine prin colecţie acum vreo douăzeci şi ceva de ani (am pe undeva un xerox alb-negru al ei, că pe vremea aceea nu aveam nici calculator, nici scanner). Este o corespondenţă filatelică din 1905 între un colecţionar din Cernăuţi şi partenerul său din Jönköping (Suedia) (click pe imagini pentru mărire).


Mesajul este scris în limba germană, dar pentru că a fost frumos caligrafiat, nu cred că pune probleme deosebite la descifrare. Iată că rezultă foarte clar rolul presei filatelice a vremii, prin intermediul căreia se puteau procura adresele unor potenţiali parteneri de schimb.
Deşi aflat în Bucovina austriacă, domnul Weiss este interesat de mărcile poştale româneşti, începând cu anul 1872.

2 comentarii:

 1. Salutare Max!
  Incredibil cat de bine seamana marca de 5 Heller cu clasicul nostru spic de 3 bani. Se "imprumutau" si pe atunci modelele de clisee de la o tara la alta?
  O zi frumoasa iti doresc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut Remus!
   Uită-te într-un catalog la emisiunea suedeză de uzuale Oscar al II-lea din 1891 şi ai să vezi ceva incredibil! :)))

   Ștergere