Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 8 mai 2012

Varietăţi la emisiunea "Cluj"

Am selectat doar trei piese comercializate în ultima perioadă pe eBay, deşi numărul acestora a fost mult mai mare (dar relevanţa lor nu a fost una deosebită, în opinia mea).

O primă varietate este una combinată: cunoscuta eroare BAN I la marca de 20 bani Carol, în pereche cu o marcă normală, dar ambele piese prezintă un abklatsch vizibil al supratiparului pe verso. Deşi nu a fost "bătaie" pe această piesă (nu a existat decât un singur doritor), perechea a fost vândută cu 157 dolari.

O varietate interesantă a apărut la această marcă (Parlamentul, 1 leu): recto-verso parţial al supratiparului, cauzat de un pliu al colii de mărci. Pe faţă se distinge, la marca superioară stângă o imprimare parţială a monogramei din supratipar (cer scuze pentru calitatea slabă a imaginii, se pare că vânzătorul a folosit un aparat digital, nu un scanner). Blocul a fost vândut, după 7 biduri, cu 113 dolari.

A treia piesă este o varietate frumoasă, supratipar răsturnat pe Casa de economii. Este o varietate destul de rară, fapt oglindit şi prin preţul solicitat de vânzător şi acceptat de unicul amator: 202 dolari.
Toate preţurile enumerate includ şi cheltuielile de manipulare şi transport, aşa cum au fost ele prezentate de către vânzători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu