Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 18 mai 2012

Loturi de mărci clasice

Deşi ofertele de mărci clasice în loturi (mai mici sau mai mari) nu sunt chiar neobişnuite, m-am oprit asupra celor două loturi descrise mai jos.

Un prim lot (click pe imagine pentru mărire) cuprinde zece piese (nouă unicate şi o pereche) din emisiunile Principatele Unite (1862 - primele două şi ultima de pe primul rând; 1864 - restul) şi Cuza (1865 - două unicate). Calitatea mărcilor este relativ bună (cu excepţia mărcii a doua de pe primul rând, unicatul obliterat de 30 parale, care pare că are marginile verticale atinse).
Ce mi-a atras atenţia este faptul că perechea de 6 parale de pe primul rând (dacă măriţi imaginea veţi observa mai uşor) are o încercare de "transformare" a hârtiei obişnuite în hârtie vărgată. Ce-i drept, deşi nu este trecută în cataloage, există hârtie vărgată şi la emisiunea 1864, dar liniile de vărgătură nu sunt aşa de rare.
Lotul, fără pretenţii deosebite, s-a vândut cu 53 euro, după 17 biduri.

Al doilea lot (click pe imagine pentru mărire) este format în exclusivitate din mărci de 18 bani "favorit", emisiunea 1868. Ceea ce scoate lotul în evidenţă este calitatea pieselor (doar vreo două au margini mai mici) şi a ştampilelor (aproape toate au ştampilele centrate şi lizibile), iar ofertele cu mărci de o asemenea calitate sunt destul de rare. În plus, am senzaţia că piesa din dreapta de pe ultimul rând de jos (cea pe fragment) este şi pe hârtie gălbuie, o varietate nu chiar comună.
Lotul a fost vândut cu 110 euro, după numai 3 biduri. Asta ar însemna sub 6 euro pe bucată. Cumpărătorul cred că se poate considera fericit, pentru că a obţinut un preţ destul de bun.

2 comentarii:

 1. Salve Max !
  As fi dat mai mult decat atat !
  Vreau sa cumpar Romania perioada clasica, piese cu defecte , dar nu prea gasesc.
  Max , multumiri pentru blogul tau filatelic !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Urmăreşte în mod constant ofertele de pe eBay şi de pe Delcampe şi vei găsi.
   Şi eu îţi mulţumesc, Andrei!

   Ștergere