Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 26 mai 2012

"Ploaie" de făcături

Vechea noastră cunoştinţă, ID-ul hold21112 oferă în continuare pe eBay o mulţimime de "locale", "probe" şi "neemise" ale unor aşa-zise emisiuni din Ardeal.
Este curios cum din tot internetul, numai la acest vânzător le poţi găsi...
Fiecare marcă este prezentată ca lot individual, fără a se oferi vreo garanţie cumpărătorului privind originalitatea piesei (nici n-ar avea cum, deoarece aceste "emisiuni" nu au existat niciodată). Dacă poate cineva justifica în vreun fel aceste piese, îl rog tare mult să o facă.
Puteţi face click pe imagini, pentru a le vizualiza mărite.

Mărci ale aşa-zisei emisiuni locale Sibiu. În ciuda faptului că a existat în epocă o încercare a unor negustori să acrediteze ideea unei emisiuni "locale" (după modelul emisiunilor "Cluj" şi "oradea"), ele nu au fost niciodată recunoscute de către nicio oficialitate. Mai mult, după aspectul "supratiparului" (vizualizaţi imaginea), acesta pare mai degrabă "aplicat" cu imprimanta, decât cu un clişeu. Priviţi stema în comparaţie cu supratiparele existente, diferenţele de aspect sunt bine vizibile.
Inserarea emisiunii locale Sibiu în catalogul realizat de Brainard nu are nicio bază, poate doar interesul autorului de a acredita ceva ce nu a fost niciodată recunoscut oficial de către administraţia poştală.
Dacă doreşte cineva să mă contrazică, având vreun argument de orice natură, îl invit să o facă.

Aşa-zise emisiuni locale "din Transilvania": un asemenea supratipar nu a existat niciodată decât în imaginaţia fabricantului. Dacă are cineva vreo dovadă că mă înşel, îl rog să o facă.

Aşa-zis supratipar aplicat local la Odorhei. Părerea mea? Să trăiască imprimanta!... Numai supratipar tipografic nu pare a fi. Iar aplicat cu un ştemplu manual - nici pomeneală.

În afara ID-ului amintit, mai este un ID pe care l-am citat, de asemenea, în articolele anterioare: gregus123 (Ontario, Canada). În aceeaşi perioadă, el a oferit spre vânzare mai multe mărci maghiare cu supratipar falsificat al ocupaţiei franceze din Arad (sunt caricaturi de-a binelea, nu le mai prezint), plus vechea ofertă de "locale" Ada (Serbia), pe care le prezintă ca fiind din Ada Kaleh (de fapt şi localele de la Ada nu există decât în catalogul lui Brainard).

Ambele piese au supratiparul "local" aplicat peste cel "Republica", maghiar, diagonal. Vă invit să faceţi click pe imagine pentru a o mări, apoi comparaţi aspectul imprimării supratiparului iniţial, cu aspectul "stemei". În opinia mea, această stemă este "aplicată" tot cu ajutorul imprimantei.

Fiecare aruncă banii pe ce doreşte, dar astfel de piese nu îşi pot avea locul într-o colecţie serioasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu