Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 21 mai 2012

Ce se mai vinde? Câteva preţuri realizate

De ceva vreme nu am mai prezentat preţurile tranzacţiilor încheiate pe portalurile de licitaţie online. Pentru această seară am selectat câteva astfel de piese.

Un unicat neuzat de 3 parale Principatele unite (cu şarnieră - vizibilă datorită hârtiei subţiri şi transparente) a fost vândut cu 24 dolari, după 9 biduri. Suma nu e mare, dar nici calitatea scanului nu este aşa de bună pentru a putea distinge cum se cuvine detaliile de desen (probabil că cei care au bidat şi-au asumat riscurile de rigoare).
Sfatul meu pentru această marcă este, dacă doriţi să achiziţionaţi aşa ceva, să îi cereţi vânzătorului să vă trimită un scan cât mai bun, dacă imaginea postată pe portalul de licitaţii online nu vă satisface.
La piesa de faţă nu mă pot pronunţa, înclin însă să cred că este originală şi că face parte tin tirajul 1862.

Din aceeaşi emisiune, un unicat al valorii de 6 parale (într-o foarte frumoasă nuanţă închisă de vişiniu, mai rară decât cărămiziul normal) a fost vândut cu 74 dolari, după 10 biduri. Probabil că numărul mai mare al bidurilor a fost "încurajat" de vizibilitatea mai bună a elementelor de desen.

O ofertă neaşteptată pentru eBay a fost coala integrală a mărcii de 30 parale din emisiunea 1864, Principatele Unite. Nu este o piesă deosebit de rară, numai că în licitaţiile "mari" se oferă la preţuri cuprinse între 300 şi 500 de euro. De această dată, oferta de pe eBay a plecat cu un preţ absolut modest, motiv pentru care cred că a şi "adunat" mai mulţi doritori care s-au cam "bătut" pe piesă: coala a fost vândută cu 340 euro, după 71 de biduri (de mult n-am mai văzut aşa "bătaie" pentru o piesă românească, fie ea chiar clasică).

Un bloc neuzat de 15 bani "Paris" din 1872 (cu gumă, dar cu şarnieră, conform descrierii piesei) a fost vândut cu 322 dolari, după 16 biduri. În ultima perioadă am sesizat o înmulţire a cazurilor în care postclasicele neuzate româneşti au rezultate bune. Drept este că blocurile din emisiunea Paris nici nu prea apar.

Un set de mărci de poştă aeriană "C. Raiu" cu supratipar "8 IUNIE 1930" (ambele poziţii de filigran, şi vertical, şi orizontal) a fost vândut cu 136 dolari, după 9 biduri. Părerea mea este că preţul a fost unul foarte bun raportat la raritatea setului.
Se observă cele două tipuri distincte de gumă (gălbuie, respectiv albă), specifice fiecărui tiraj.

Coliţa nedantelată Apollo 15 din 1971 a fost vândută cu 98 dolari, după 9 biduri.

"Pereche" piesei de mai sus, coliţa nedantelată "Soiuz 11" din acelaşi an, a fost vândută pentru 93 dolari, după 14 biduri.

Preţurile tuturor pieselor prezentate includ şi costurile de manipulare şi de expediere, conform celor afişate de către vânzători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu