Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 15 mai 2012

Supratiparele CMT au căutare

În ultima lună am urmărit pe eBay două loturi cu mărci austriece purtând supratiparul "C.M.T." Ambele loturi au avut realizări destul de bune.

Un prim lot, format din şase unicate, a realizat un preţ de 91 dolari, după 17 biduri. Din păcate, supratiparele nu prea îmi inspiră încredere. Există o multitudine de contrafaceri şi nu recomand nimănui să achiziţioneze astfel de piese fără examinarea "la vedere".

Un al doilea lot, de astă dată compus din 21 unicate, a fost vândut cu 368 dolari, după 20 de biduri. Nici acest lot nu mi-a inspirat încredere. Sunt vizibile diferenţele între supratiparele cu aceeaşi valoare nominală. Eu personal în niciun caz nu aş fi dat aceşti bani pe lotul cu pricina.

Ce pot să vă spun este că aş fi luat în consideraţie o eventuală achiziţie de pe internet numai în cazul în care aş fi văzut vreo piesă purtând poansonul expertului Bulat. Altfel, la CMT-uri nu mă încred decât în piesele pe care le pot examina personal.

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Cu plăcere, Marian. Poţi afla ceva mai multe despre CMT-uri pe blogul dlui Cornelius Ionescu (îl am în blogroll - Filatelia, numismatica şi dacii). Sau link direct:
      http://colectii.toateblogurile.ro/
      (Articolele sunt ceva mai vechi).

      Ștergere
  2. Poate s-au molipsit de la fratii lor unguri si au inceput si ei cu tiparnita la supratipare!! Seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu... falsurile la această emisiune intră în altă categorie, dar până la urmă tot falsuri sunt.

      Ștergere
  3. Multumesc de pomeneala! Am stat mult si m-am gandit ce i-a impins pe acei filatelisti sa dea atatia bani pe aceste falsuri - vorbesc de a doua gramada. Varul meu, care e si el colectionar, imi spune insa - pentru noi par bani multi, ei le-au luat stiind bine ce rahat cumpara, dar lor le miroase frumos. Asa cum unii cumpara flori de plastic. Doar cand te uiti la 1K.20, cu 20 mult mai mic, te cam lamuresti. Cat despre prima gramada, intradevar ar trebui vazuta si pe fata si mai ales pe spate. Dar si aceasta pute, sa ma ierte domnisoarele ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu aveţi pentru ce, suita de articole referitoare la CMT-uri mi-a plăcut foarte mult. Cei mai puţin iniţiaţi au ce învăţa de la dvs.

      Ștergere