Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 29 aprilie 2011

Trei loturi, doar unul bun

Iată trei loturi pe care le-am remarcat pe eBay, în ultimele trei zile.


Primul este un lot de Cuza 1865, pe care îl revăd pentru a treia sau a patra oară numai pe eBay în ultimele două-trei luni (nu pe acesta, ci cu o componenţă similară). Nu mai pun la socoteală că l-am văzut şi "în carne şi oase" atât la târgurile bucureştene, cât şi la târgul de la Braşov. Se mai întâlneşte şi sub forma unui mic cartonaş, pe care sunt lipite cu şarnieră cele şapte piese (uneori sunt numai şase, sau sunt mai puţine piese de 2 parale şi mai multe din cele de 20 parale). Tiparul este grosolan imitat (click pe imagine pentru mărire), iar hârtia (se vede "din avion") este de o calitate mult inferioară faţă de cea a originalelor. Părerea mea este că imitaţiile sunt de dată destul de recentă, deoarece prea au apărut multe în ultima perioadă. Lotul de faţă a fost achiziţionat cu 34 dolari SUA, după 21 de biduri! Mi se pare cam mult 5 dolari pe bucată pentru un fals grosolan, dar... ştiţi cum e vorba: clientul nostru - stăpânul nostru! Halal!...

Scrisorica aceasta mi s-a părut că are ceva în neregulă. Atenţia nu mi-a fost atrasă prima dată de această piesă în mod special, ci de alte piese bulgăreşti cu francaturi interesante "Leul mare" şi "Leul mic" oferite de acelaşi vânzător: într-un timp relativ scurt, a "scos" la vânzare mai multe piese de nevăzut până acum doi ani prin licitaţiile mari, dară-mi-te pe eBay?! La piesa de faţă, mi s-a părut suspectă, la prima "privire", culoarea identică a ştampilelor "stea" bulgăreşti cu cea de sosire, Câmpina. Uitându-mă mai atent la ultima, am observat lipsa căciuliţei de pe "Â". Verificaţi şi dvs. în propriile colecţii (mai cu seamă pe mărci "Perle") şi comentaţi dacă găsiţi vreo ştampilă de "Câmpina identică". Verificaţi şi tipurile caracterelor din dată. Deocamdată nu dau numele vânzătorului (adică indicativul său), pentru că vreau să mă sfătuiesc cu doi colegi de la sud de Dunăre.

Aceasta este o piesă chiar interesantă, mai greu de văzut. Este expediată în octombrie 1941 din Timişoara, la Los Angeles, SUA. Cenzurată înainte de a părăsi ţara. La destinaţie, este redirecţionată către altă adresă, în aceeaşi metropolă, beneficiind de o francare suplimentară cu o marcă americană. După 6 biduri, piesa a fost achiziţionată cu 52 dolari SUA. Părerea mea este că merita mai mult chiar.

4 comentarii:

  1. "Setul" Cuza apare des atat pe e-bay, cat si pe okazii. Pe ebay le-am vazut deja de mai multe ori la acelasi vanzator, si de fiecare data pretul de vanzare era intre 30-40$. Mi-e greu sa cred ca sellerul nu stie ca este vorba de facaturi ordinare.

    Cele pe carton sunt oferite si acum pe okazii pentru suma modica de 999RON.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect! M-am hotărât, mâine dimineaţă încep să scriu şi despre muşteriii de pe Okazii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Lotul de Cuza e din nou pe ebay, la acelasi vanzator...

    RăspundețiȘtergere
  4. S-ar putea să fie cu alte piese, pentru că cel prezentat s-a vândut, conform eBay. Deci "producţia" merge înainte. Oricum, toate ofertele le am păstrate, pentru că le urmăresc via RSS, tocmai ca să nu-mi scape ceva demn de a fi semnalat cititorilor.
    Mulţumesc pentru atenţionare.

    RăspundețiȘtergere