Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 12 aprilie 2011

Expoziţie de ilustrate vechi la Alba Iulia

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia vernisează astăzi, la ora 12.00 o inedită expoziţie intitulată „Colecţii şi colecţionari. Oameni şi locuri din judeţul Alba. Colecţia Cristian Florin Bota“.
Sunt expuse peste 500 de cărţile poştale documentare, care reproduc imagini din diferite localităţi ale judeţului Alba, dintre care cele mai vechi sunt datate de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Mai multe putetţi citi aici.

2 comentarii:

  1. Daca am avea macar cite un astfel de OM in fiecare din localitatile tarii, acele Muzee etnografice care au aparut - cel putin pe hirtie! - in nu stiu care recenta guvernare, spre conservarea valorilor locale, chiar ar prinde forma si continut. Si am fi mai apoape de trecut...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred că problema este în curtea noastră, vă spun şi cum: în fiecare unitate administrativă există un comitet sau comisie (sau, nu ştiu cum îi spune - pe la primăriile mari sau pe la consiliile judeţene) de cultură. Ei bine, acolo sunt oameni care sunt simpli salariaţi la stat. Nu ştiu dacă sunt printre ei colecţionari. Dar se poate foarte bine întâmpla să aibă bani pentru acţiuni culturale. Dar să nu aibă idei. Dacă un mic colectiv din localitate vine cu ideea organizării unei expoziţii, dar se lasă "laurii" celor de la aceste comitete sau comisii (cum le-o fi spunând), cred că ce s-a făcut la Alba Iulia se poate face în mai multe localităţi. Ştiu sigur că în unele judeţe s-a încercat şi s-a reuşit aşa ceva.

    RăspundețiȘtergere