Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 1 februarie 2011

De prin licitaţii...

Din nou, câteva piese care mi-au atras atenţia în ultimele zile.


1909, "Tipografiate", pereche orizontală care prezintă o dantelură suplimentară, orizontală. Prima impresie a fost că piesa este "lucrată", dar făcând o mică verificare (prin "tăierea" şi apoi "lipirea" dantelurii în plus, pe un layer semitransparent, în Photoshop, lângă dantelurile orizontale) am dedus că... se potriveşte.


O altă dantelură dublă, de această dată la marca uzuală "Ferdinand - Cap mare" de 1 Leu verde pe hârtie albă. O piesă frumoasă, nu prea comună.


O altă dantelură dublă, la o uzuală Carol al II-lea fără inscripţia "Poşta". Numai că aici nu îmi pot explica (deocamdata) de ce una dintre dantelurile dublate are dimensiunile acelor mai mică. Încă sunt în verificări, pe baza pieselor din colecţia proprie.






Tot o uzuală, "Carol al II-lea călare", cu un defect de imprimare interesant pe marginea de coală (cadrul vertical stâng este imprimat parţial). Nu am mai întâlnit această varietate.

Vizualizaţi mai jos o piesă foarte frumoasă - o scrisoare realizată de unul din cei mai cunoscuţi comercianţi români din perioada interbelică (S. Lupovici), trimisă efectiv prin poştă în Austria, dar returnată. Plicul este francat cu câteva piese nedantelate din uzualele Carol al II-lea (click pe imagini pentru mărire).



Sunteţi liberi să comentaţi, dacă credeţi de cuvinţă. Ne revedem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu