Se pare că una dintre casele britanice de licitaţii s-a scăpat la borcanul cu miere (a se citi: s-a apucat să desfacă colecţii România), pentru că în ultimele două luni face oferte la greu. Câteva exemple din ce mi-a plăcut mie (altora s-ar putea să nu le placă - asta este!).
Pereche 1862, 30 Parale, prezentând o situaţie mai rar întâlnită: clişeele celor două mărci vecine sunt foarte apropiate.
Un frumos lot de unicate "Favoriţi" 1869 (click pe imagine pentru mărire). Prima marcă de 50 Bani are o frumuseţe de retuş în medalion.
O piesă care ar fi fost fenomenală, dacă n-ar fi falsă! (ea este prezentată ca atare). M-am hotărât să o prezint... just for the record...
Serie neuzată "Paris", care se vede din ce în ce mai rar...
...plus alte două unicate neuzate de 50 Bani.
Plus o serie nedantelată, margini de coală...
...plus încă o serie nedantelată...
...şi o pereche nedantelată, neuzată, de 15 Bani.
Tot "Paris", o pereche de 50 Bani cu ştampilă BRĂILA GARA, 1875 (în ultimii ani, chiar şi perechile au devenit din ce în ce mai greu de procurat).
Două perechi de 30 Bani "Bucureşti I". Ambele cu ştampile curate (chiar dacă sunt comune).
Tot "Bucureşti I", eroarea de culoare de 5 Bani albastru. Fără să am piesa în mână, am rezerve faţă de originalitate (ştampilă BUZEU 1885 - cam târzie ca eroarea să fi scăpat neobservată).
"Bucureşti II", un lot de blocuri de patru. Din ce în ce mai rare! (Mi-aduc aminte, prin anii '70 nu prea le lua nimeni în seamă...).
Eroarea de culoare de 5 Bani roz "Bucureşti II", nu mai puţin de trei exmeplare. După dantelură (care pare 11) nu cred că sunt reimpresiuni. În plus, la toate se vede "cârligul" specific clişeului de 5 Bani.
Un lot de întreguri poştale (click pe imagine pentru mărire) purtând ştampile ale unor oficii ambulante. Interesant, dar cam piperat lotul...
Constantinopol, 1896. Fără comentarii...
Serie "Spic" cu filigran stema mare: una dintre seriile care se găsesc din ce în ce mai greu în stare neuzată, fără şarnieră.
Lot de ocupaţii germane. La fiscalele cu supratiparul monogram vertical lipseşte cheia de 1 Leu, iar celelalte două formate mari sunt ştampilate de complezenţă cu o ştampilă... neutilizată de germani în război, ci confecţionată ceva mai târziu. Este trecută în literatură.
O piesă care, conform vânzătorului, ar fi însoţită de un certificat semnat Sorani. Fără să am piesa în mână, nu pot emite judecăţi de valoare. Dar, la prima privire - nu-mi place.
"Raiu" cu supratipar, serii cu ambele poziţii de filigran. Centrare tipică pentru această emisiune. Fără şarnieră şi fără pete de rugină, se găseşte ceva mai rar.
Dacă v-a plăcut sau nu, spuneţi-mi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu