Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 11 februarie 2011

"Perfin"-uri neuzate!

Sunt destul de mulţi colecţionari de mărci perforate. Şi mie mi-au trecut prin mână foarte multe piese. Dar nu şi din cele ilustrate mai jos.(Click pe imagini pentru mărire)

Este prima dată când întâlnesc aceste perforaţii la mărcile neuzate (şi perechea, şi ştraiful au gumă originală, fără şarnieră). Astfel de piese se întâlnesc greu, datorită faptului că, odată realizate de firma respectivă, nu au fost distribuite public, fiind utilizate de proprii angajaţi.

Marca din dreapta a ştraifului de 1 Leu are un defect tipic de clişeu (zgârietură verticală în colţul drept inferior), iar marca din dreapta a perechii de 2 Lei are, la rândul ei, alt defect tipic de clişeu (lumen în faţa literei D din DOI).

Sunt curios dacă a mai întâlnit cineva "perfin"-uri neuzate la mărcile Spic de grâu.

2 comentarii:

  1. Am in colectie cateva timbre cu perfin nestamilate cu guma originala, Ferdinand bust mic( Universul etc...) precum si unele Carol ll si Mihai spalate, se pare ca au trecut totusi prin circuitul postal.
    Cele de mai sus, Mormorsch Blank &Co. cred ca au ajuns la colectionari in urma falimentului bancii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Împărtăţesc opinia, numai că nu am mai întâlnit (nici măcar cu acest perfin) alte exemplare. De aceea am considerat că merită să le semnalez. În stare neuzată (cu gumă), nu am mai întâlnit perfin-uri la nicio altă emisiune. Ar putea exista şi cred că ele merită evidenţiate, eventual incluse într-un potenţial viitor catalog specializat.

    RăspundețiȘtergere