Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 20 februarie 2011

M.V.i.R - povestea-i încurcată!

Pentru cei ce n-au apucat să citească nedumeririle pe care le aveam (legate de "erorile" fără supratiparul M.V.i.R. în casetă la prima emisiune a ocupaţiei germane), le pot găsi aici.

Parcă a fost un făcut, deşi "pieptănasem" cu destul timp în urmă licitaţiile germane de pe PhilaSearch, în seara aceasta căutam o ştampilă pe care eram sigur că o văzusem, dar nu mai ştiam pe unde. M-am apucat aşadar să fac un "browsing" prin directoarele cu imagini scanate şi salvate de prin licitaţii, şi-mi cade sub ochi o piesă oferită de Gert Mueller (Auktion #66, 17-19 februarie a.c.). Iată piesa:


Mai arăt odată seria de erori, dar de la o altă licitaţie:


Diferenţa de nuanţă este evidentă. Dar mai apare o problemă, pe care o sesizasem în materialul precedent: pentru emisiunea aceasta au fost imprimate tiraje separate, care practic nu există fără supratipar.

Uitaţi-vă la HAN-ul mărcii din prima imagine. Această serie nu se încadrează în cele menţionate anterior. Să vă spun şi ce cuprinde descrierea lotului:

Freimarken-Serie 1917, ohne Aufdruck M.V.i.R., vom linken Rand, 25 Bani mit seltener HAN H4774.16, geprüft Mikulski. Mi. 400,- ?++. [ 1/3F]

De unde a apărut acest HAN? Dar oare de ce au dispărut seriile HAN din Michel-ul specializat pentru Germania? Mă iertaţi pentru expresie, dar undeva este mult, mult rahat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu