Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 4 aprilie 2011

MViR: din nou despre "eroarea" de la prima emisiune

Întâmplarea a făcut să dau, în decurs de numai două zile, peste reproducerile a două certificate de autenticitate eliberate pentru cele trei mărci din prima emisiune a ocupaţiei germane, fără supratiparul "casetă" (este vorba de două serii diferite, nu de aceeaşi). Ambele certificate sunt semnate de Zbigniew Mikulski, primul fiind datat 1982 (şi însoţeşte o serie oferită la licitaţia din 15 aprilie a Württembergisches Auktionshaus), iar al doilea din 1984 (însoţind o serie similară, întâlnită pe eBay).

Ceea ce mi se pare interesant la primul certificat (click pe imagine pentru mărire), cel datat în 1982, este că expertul de origine poloneză indică pentru seria de erori un tiraj de 400 de seturi (vedeţi marcajul făcut cu culoare roşie). Sursa informaţiei nu este indicată (contrar obiceiului expertului, aşa cum am văzut de mai multe ori, dar pentru piese clasice ale Rusiei imperiale). Dacă ştie cineva, cumva, care este sursa bibliografică, îl rog să comenteze!

În al doilea certificat nu se mai face nicio menţiune asupra tirajului.


©2011 Max Peter. Reproducerea sub orice formă a prezentului articol nu se poate face decât cu un acord prealabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu