Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 5 noiembrie 2013

Blocuri "strâmbe"

Acest tip de varietate a luat naştere din plaja prea lejeră adoptată de CTC-ul din perioada respectivă. Varietatea nu este catalogată în nicio lucrare de specialitate. Este drept însă, piesele la care mă refer nici nu sunt prea spectaculoase, ochiul neavizat distingând mai greu imperfecţiunile de debitare a blocurilor din colile de tipar.
Este vorba de blocuri de câte patru mărci din emisiunea Victoria ("Apărarea patriotică") din 1945, care au fost comercializate pe un portal online în cursul lunii septembrie a.c. şi pe care le-am tot amânat pentru o eventuală semnalare. Acum le-a venit rândul.

Acest bloc are atât mărcile, cât şi dantelura uşor rotite în sensul invers al acelor de ceasornic, faţă de margini (sau invers, dacă aţi considera de bază dantelura sau imaginea mărcilor, depinde de preferinţa voastră).

Acelaşi lucru se poate distinge şi la blocul mărcii de 40+560 lei.

Şi încă odată, aceeaşi varietate la blocul mărcii de 55+545 lei.

O altă deplasare, de această dată în sensul opus, la blocul mărcii de 80+520 lei.
Ca o notă suplimentară, se poate observa valoarea foarte mare a suprataxei, din cauza căreia mărcile acestei emisiuni practic nu au circulat. A văzut cineva, vreodată, o scrisoare francată cu mărci din emisiunea Victoria (şi care să nu fie filatelică)?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu