Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 28 noiembrie 2013

Încă o "ţeapă" cu aşa-zisa jamboree din 1941

Este vorba despre o făcătură despre care am mai scris într-un articol mai vechi, cu unu sau doi ani în urmă: un "supratipar" aplicat pe marca "Codreanu" de poştă aeriană, supratipar care nu a existat oficial niciodată.


Nu nominalizez vânzătorul piesei, deoarece cred (până la proba contrarie) că nu a avut habar de natura piesei vândute. Cred că doar şi-a frecat mâinile de bucurie când a văzut ce "pleaşcă" i-a căzut.


Acest "supratipar" vrea să dea impresia marcării unui eveniment care nu a avut loc (de altfel, cercetăşia nu prea mai exista în România în 1941 - legal vorbind).
Făcătura a fost vândută cu 28 dolari după 8 biduri. Cu banii aceştia s-ar fi putut achiziţiona mărci veritabile, frumoase şi destul de rare. "Norocul" cumpărătorului!

NOTĂ: Prezentarea imaginilor a fost făcută pentru a-i determina pe colecţionari să ocolească falsul descris în text şi nu are nicio intenţie de a promova în vreun fel mişcarea sau ideologia legionară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu