Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 20 noiembrie 2013

Varietăţi la mărci Cluj-Oradea

Zilele trecute au fost vândute pe eBay două piese interesante atât din punctul de vedere al varietăţilor pe care le aveau fiecare, cât şi din cel al preţului final realizat.

Prima piesă este un bloc de patru mărci porto (emisiunea Cluj) provenit din colţul stâng superior al colii. Blocul are supratiparul deplasat, generându-se două tipuri de varietăţi (dacă am face abstracţie că mărcile sunt în bloc şi nu sunt izolate):
- mărcile de pe rândul superior nu au în supratipar cuvântul "BANI", acesta găsindu-se pe mărcile inferioare;
- mărcile de pe rândul inferior au cuvântul "BANI" deasupra monogramei, şi nu dedesubtul acesteia, cum se întâmplă la mărcile normale.
Preţul final al blocului este destul de interesant, un asemenea nivel realizându-se mai rar pe portalul online: 204 dolari (după 3 biduri).

A doua piesă (click pe imagini pentru mărire) este din emisiunea Oradea: aceeaşi marcă porto de 2 fillér, dar cu cuvântul "Bani" în supratipar. Blocul de 20 de mărci (provenind din marginea superioară a colii) prezintă pe verso un abklatsch bine marcat, vizibil. Blocul a fost vândut cu 50 dolari (după 9 biduri).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu