Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 19 noiembrie 2013

DDSG - două falsuri simpatice

Într-un lot cuprinzând mai multe mărci care a fost oferit pe eBay (un fel de combinaţie pe o pagină de clasor făcută special să ia ochii) au fost mai multe exemplare izolate de mărci DDSG, câteva neuzate şi câteva obliterate. După aspect şi după danteluri, bănuiesc că ele erau reimpresiuni.


Mi-au sărit însă în ochi primele două mărci de pe primul rând, datorită ştampilelor (click pentru mărire):


Prima piesă pare să poarte un gen de anulare cu caractere chinezeşti cred (mi-am uitat cuvintele acasă, nu mi-o luaţi în nume de rău...   :D ). A doua piesă are o ştampăilă violetă, centrată, cu textul KONSTANTINOPEL (sic!). Ineditul celor două anulări cred că i-a determinat pe amatorii nu prea stăpâni pe domeniu să pluseze. Iar în final, lotul a fost vândut cu 70 dolari (după 10 biduri). Bani aruncaţi de pomană, în opinia mea, deoarece mărcile DDSG nu au putut niciodată purta asemenea ştampile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu