Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 17 martie 2013

Câteva "perfin"-uri

Am "intrat" în Spicul de care vă spuneam. Într-un plic (în care erau aproape numai mărci perforate) am găsit câteva interesante. De pildă acest perfin, pe care nu l-am mai văzut niciodată (e drept, nici n-am strâns în mod special aşa ceva, m-au interesat mai mult varietăţile de filigran , dantelură, tipurile şi planşele; ştiu de catalogul de perfin-uri publicat de Erös, nu-mi aduceţi aminte de el).

Acest perfin ar fi "Schiel", dacă îl interpretez eu bine.
Următoarele sunt blocuri de 5 bani fără filigran. Toate au perfin-ul ADEVARUL (al cunoscutei publicaţii cotidiene).

E interesant de urmărit poziţia "perfin"-urilor, se poate vedea modalitatea de confecţionare: fragmentele de coală au fost făcute "armonică", după care s-a executat perforarea cu numele ziarului.

2 comentarii:

  1. Stampila aceea, punctele negre seamana cu alfabetul Braille

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, numai că literele (sau semnele) cred că sunt altfel la Braille, nu copiază literele scrise (uite că nici nu ştiu exact, m-ai făcut să-mi trec ca sarcină o documentare). :)

      Ștergere