Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 4 martie 2013

Formular interesant pentru telegramă din perioada postclasică

Aceasta este a doua piesă pe care o văd la un interval de mai puţin de două luni, ambele provenind de la acelaşi oficiu şi din acelaşi an. Aceasta este dovada că le-a "scos" cineva de la dospit, deoarece nu-mi aduc aminte să mai fi văzut aşa ceva (poate le-a văzut altcineva însă, nu sunt eu buricul Pământului).
Formularul nu are niciun fel de marcă fixă, prezintă doar liniatura necesară completării de către oficiantul telegrafist. Suportul are şi o tăiere interesantă a conturului, care uşurează împachetarea în vederea transmiterii la destinatar. Click pe imagini pentru mărire.


Şi ştampila aplicată la oficiul telegrafic din Brăila mi se pare interesantă. Tipul ei nu apare şi la ştampilele poştale ale vremii, fapt care denotă că această ştampilă a fost destinată în exclusivitate oficiului telegrafic.


Fără îndoială că este o piesă interesantă, care ar merita menţionată într-o lucrare de istorie poştală consacrată acestei perioade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu